Shanghai - Metropool van het Oosten
Door: Yvonne
Blijf op de hoogte en volg Yv&Ro
02 Oktober 2011 | China, Sjanghai
De stad bestaat eingelijk uit 2 delen: het oude deel, Puxi, en het nieuwe deel, Pudong. In Pudong staan alle wolkenkrabbers en daar is het financiële hart van de stad. In Puxi vind je de Bund, een boulevard langs de rivier vanwaar je een mooi uizicht hebt op de skyline van Pudong.
Maar ook in Puxi kom je overigens ook niet veel authentieks meer tegen, er is best veel verwesterd in deze stad. Toch heeft Old Town nog wat van haar charme behouden, bij Yu Garden en de Nine Bend Bridge zie je nog iets terug van hoe Shanghai vroeger was. Natuurlijk is het nu commercieel geworden met allemaal toeristenwinkeltjes, maar toch leuk om er rond te dwalen..
Wij troffen het dat we er waren op National Day (1 oktober), de dag dat in 1949 de Volksrepubliek China uitgeroepen werd. Half China heeft nu vakantie en gaat dan ook op reis (iets waar wij geen rekening mee gehouden hebben met het boeken van onze treintickets etc., maar gelukkig heeft ons geweldige hostel alles voor ons kunnen boeken, zoals we het ook wilden). Dus ook in de stad is het megadruk, zelfs het leger was ingezet om het verkeer in goede banen te leiden!
Ik kan wel stellen dat ik behoorlijk verrast was door het aantal mensen dat met ons op de foto wilden, en het aantal mensen dat stiekem een foto van ons nam terwijl we langsliepen. Op een gegeven moment was het haast genant.. Zowel Robert als ik steken met kop en schouders boven de lokale bevolking uit, het gaf wel een grappig beeld.
Dus.. Henk, Joost, Rienk, Marcel B. en Erwin.. als jullie ooit deze kant op komen, bereid je er dan maar vast op voor dat jullie hier een bezienswaardigheid zullen zijn. En voor wie even wil ervaren hoe het is om een filmster te zijn, kan dit best een leuk uitje zijn!
Morgen vertrekken we naar Xi’an, waar het Terracotta Leger is. Ook dat zal weer een hele andere stad zijn, waar we ook erg benieuwd naar zijn!
Tot binnenkort!
Liefs,
Yv en Ro
Nb. We reisden van Beijing naar Shanghai met de snelle trein, gemiddelde snelheid 300 km/h. Het landschap vloog voorbij!
03 Oktober 2011 - 10:14
Jane: